Restaureren

Wij restaureren schilderijen uit de 17e tot de 20e eeuw. Niet alleen op linnen maar ook op paneel, koper, ivoor etc. Wanneer een restauratie aan uw schilderij wordt uitgevoerd dan kunt u ook tussentijds op het atelier terecht. Zodat u van het verloop van de restauratie op de hoogte blijft.

Adviseren

U kunt uw schilderij altijd vrijblijvend laten zien in ons atelier. Wij geven vrijblijvend deskundig advies over de restauratie van schilderijen. Naar aanleiding van dit restauratieadvies wordt een begroting gemaakt van de werkzaamheden en de kosten.

Onderzoek naar kunstenaar

Wij doen ook veel onderzoek naar onbekende kunstenaars. Wanneer bijvoorbeeld van een monogram gebruikt is gemaakt of de handtekening moeilijk leesbaar is dan kunnen wij de kunstenaar vaak nog terug vinden in ons uitgebreid assortiment kunstboeken en database. Van deze informatie kan de klant altijd een kopie krijgen.

Onderzoek naar echtheid

Door onze jaren lange ervaring kunnen wij bepalen of een schilderij echt of vals is. Met ultra-violet licht kan er veel op een schilderij ontdekt worden. Zo kan men bijvoorbeeld zien of een signatuur later is aangebracht of dat er oude restauraties aanwezig zijn. Ook de achterkant en zelfs de zijkant van een schilderij vertellen veel over de ouderdom en echtheid van een schilderij.

Restauratie Atelier Driessen is sinds eind 2019 definitief gestopt met het restaureren van schilderijen.